fredag 4 oktober 2013

Nu är det dags igen!


Pyssloteket tror på recycling!

Det finns många saker pysslare är bra på och att shoppa brukar vara en av dem, men hur bra är vi på att göra oss av med saker? Allt det där som man köpte när man precis började:  missmatchande papper, dekorationer i alla möjliga former och stickers i en uppsjö av mönster, sånt som det inte är nåt fel på men som man kanske inte riktigt slänger upp på Tradera?

Tyvärr finns det allt för många områden idag där svångremmen dras åt och där det inte finns pengar till det där lilla extra, som t ex pysselsaker, och där ditt ”gamla skräp” kan vara en riktig guldgruva. Min tanke är att du rensar i dina gömmor och skickar det till Pyssloteket så ser jag till att det kommer något behjärtansvärt ändamål tillhanda.
Insamlingen pågår till 31/10 och vidarebefordras sen direkt till Fajara Park i Gambia.

Allt pysselmaterial är välkommet. Fast den här gången gäller: inga verktyg, stämplar eller stansar.
Insamlingen behöver mest papper (ritpapper, mönsterpapper, kartong, allt slags papper är välkommet), klister, lim, pennor, kritor, band, knappar, pärlor, paljetter, utstansat material om någon har detta liggandes.
Insamlingen behöver egentligen allt som är platt och därmed lättpackat för transporten till Fajara Park.

Det finns dock några saker att tänka på:
- sakerna ska givetvis vara i brukbart skick
- maxmått är 40 x 30 cm
- sakerna ska vara vettigt förpackade
- minsta pappersstorlek ca 15 x 15 cm
- du står för frakten till Pyssloteket (eller kommer förbi och lämnar det på Pyssloteket)

I Fajara Park kommer vi möjliggöra kulturella möten där musik, bild, dans och konsthantverk är grunden för mötet. 
En eftermiddagsskola för barn som lever under svåra villkor har också startat i Parken. Meningen med denna är lära utifrån Drama och konstnärliga aktiviteter. Meningen är också att vi kommer att följa upp barnens vidare utbildning och ge dem möjligheter att på så sätt genomföra sina framtida drömmar. 
School of Fajara Park drivs helt genom privata initiativ, insamlingar och engagemang av såväl lokalboende som boende i Europa, i delar av projektet samarbetar vi också med andra hjälp- och stödorganisationer.

Visst vill du väl vara med och hjälpa Pyssloteket hjälpa andra??

Inga kommentarer: