torsdag 25 juli 2013

Idag...

...idag börjar semestern liksom "på riktigt". Efter lunch sätter vi oss i bilen och styr mot Trelleborg för att ta nattfärjan mot Travemünde. Semestern börjar alltså "på riktigt" när vi installerat oss i hyttan, tagit oss upp till baren i fören och beställt in drycker och chips. DÅ börjar semestern! (Om vi inte bilar genom Danmark, då börjar semester på färjan Helsingborg/Helsingör.)
Från Travemünde så styr vi kosan söderut och kör genom Tyskland och in i Frankrike. Där övernattar vi i en håla utanför Belfort som heter Danjoutin. Dag 3 så kör vi via Lyon ner till vår destination, Saussan en bit utanför Montpellier. I år har vi hamnat en bit från kusten så jag har stora förhoppningar att vi kommer göra mycket annat än att bada, Languedocregionen har ju hur mycket som helst att bjuda på i form av historia och fornlämningar. Eventuellt blir det en dagsutflykt till Barcelona med övernattning också.
Håll tummarna för att vädret där nere har hunnit slå om lite. Sista rapporten från våra franska vänner, som vi byter boende med, är att det snittar 34 grader. Inte riktigt min tekopp.... Samtidigt får vädret här hemma gärna visa sig från sin bästa sida så att de inte fryser häcken av sig :-)

Sånt här vill vi (läs: jag) se mycket av. Just den här bilden är tagen i Beziers
Det här är Pont du Gard, en akvedukt bygd 1a århundradet efter Kristus. av romarna så klart. Enligt wiki levererade den 20 000 kubikmeter vatten per dygn!!! 

Inga kommentarer: