söndag 31 mars 2013

Påskpyssel

Som vanligt till påsk så pågår det lite olika croppar runt om i cyberrymden. Eftersom det inte blev någon Norrlandsresa för oss, maken/chauffören är sjuk, så har jag passat på att pyssla lite istället. Gjorde bl a en layout till Scraplagrets One layer-layout.

Utmaning: I denna utmaning skall ni skapa en Onelayer layout. Det går ut på att man använder bara sitt foto och ett enda bakgrundspapper. Allt annat skapas med hjälp av olika tekniker och färger.

Det enda du får använda är det som jag räknar upp här: 1 papper mönstrat eller enfärgat, 1 foto, stämplar, penslar, lim, stencils/masker, akrylfärg, gesso, mediums, texturepaste, mist, stämpeldynor, panpastels, gelatos, alla typer av pennor, rub-ons, perfectpearls, stickles/glitterlim, pearlmaker, glimmerglam, glimmerglaze.


Började med att göra titeln med urgamla bokstavsmasker från Heidi Swapp och Tim Holtz. Lade sen över stencilen "Cell theory" och gick loss med gesso, distress stains, distress paints och vatten. När jag sen lyfte av stencilen så var texten alltså fortfarande vit. So far so good men sen började det gå utför.... Ville ta igen det svarta i fotot och valde stencilerna "Chevron arrows" i 12" och 6" och svart distress paint. Sprayade dem med vatten och lyfte av överflödet med hushållspapper varpå bakgrundsmasken framträdde lite igen. Och nu då? Ja men en svart ram kanske (som inte är så sned som det ser ut, pappret är minst sagt knöligt)? Fyllde i konturerna av bokstäverna med svart penna och det är nu den sämsta idén av alla dåliga dyker upp: Jag färglägger dem med glimmer glam! Och vad gör jag när jag sitter där och är alldeles missnöjd? Jo jag smackar fast fotot och tänker "Det är bara papper!". Och drar förhoppningsvis lärdom att misslyckandet.

Och undrar ni över den konstiga titeln så beror den på att LOn "hör ihop" med den här: 

1 kommentar:

Ulrika aka LillBlomman sa...

Halloj! Men vet du, de där misstagen som man tycker att man gör själv, de syns aldrig i andras ögon ;) Jag tycker din sida är helcool med snygga kontraster och genomarbetade effekter! Tack för att du ville vara med! Kram!