Usch. Tiden går alldeles för fort. Tycker det var alldeles nyss det var nyårsdag med lite skallebank, pyjamasmys och Ivanhoe. I år kanske jag får rucka på just Ivanhoe-traditionen för det ryktas att Nora ska ägna dagen åt ett Winxmaraton på Nickelodeon, men resten är det inga problem att leva upp till.
Hoppas ni hade en mysig nyårsafton för det hade vi; god mat & god dryck i trevliga vänners sällskap, barnen lekte glatt tillsammans (nästan) hela kvällen och ingen smällde av sig några fingrar eller tår. Det är iofs svårt när man kör med tomtebloss :-)
Vi körde "knytkalas" och kvällens meny såg ut som följer:
Som snacks till fördrinken, en god Margarita, bidrog vi med lite norrlandstema; älgsalami, torkat renkött, jokkmokksrostbiff, fjällpastrami och ett par ostar. De som höll i förrätten hade även gjort en för-förrätt bestående av Flammenkuchen och till det lite bubbel. Sen som den "riktiga" förrätten blev det Kryddinkokt lax med rostad vitlöksgrädde och mera bubblor. (Den förrätten kan varmt rekommenderas!!)
Varmrätten blev Biff Wellington med råstekt potatis och brysselkål. Till det ett fantastiskt rött vin från som hette nåt i stil med blablabla Molina och var chilenskt. Det bör vara det här .
Så till det viktigaste för många av oss, efterrätten. Det var också vårt bidrag och det blev Chokladfudgetårta med lättvispad grädde och halvfrusna bär. Ett riktigt gott dessertvin hade maken köpt till det, och jag är ingen vän av dessertviner, men tyvärr har jag inte den blekaste om vad det hette.
Jag kan ju säga att efter tolvslaget (i 1,5 dm nysnö som kommit under middagen!) och en värmande kaffedrink så stod magen i minst fyra hörn och det var ingen som var det minsta intresserad av nån vickning....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar