tisdag 23 oktober 2012

Inspireras hemma

Hos Allt om Scrap pågår en utmaning att inspireras av något i hemmet. Vi har en tavla av Lone Recht hängande över soffan som jag tycker så mycket om så den blev mitt självklara val. Jag ber om ursäkt för det dåliga fotot, det blänkte som fasen i glaset och valet stod mellan att ha med en dörr i speglingen eller mig i morgonrock. Lätt val. En bättre bild och lite om konstnären hittar ni här

 

Så här blev mitt bidrag. Jag valde dock att göra det i en annan färgskala som känns lite "roligare" om man ska skicka kortet till nån man tycker om. Det var ett jätteroligt tema och igår när jag tittade runt så insåg jag att det finns massor av inspirationskällor här hemma. Och sånt som borde fotas och scrappas ;-)
Jag har använt spillbitar av vit cardstock som jag rivit  till remsor i olika storlekar och sen färgat in med distress ink  (Tumbled glass, Broken china & Salty ocean), distress stains (Tumbled glass, Broken china), Glimmer glam (Mermaid) och två olika stickles. Mina hjärtan är en Sizzix die (Mini hearts set) som jag stämplat med en Hero arts-bakgrund. Jag stämplade med Archival Jet black för att sen kunna måla med glimmer glam över utan att riskera att det "blöder". Har avslutat med lite Inka gold (Graphite) och en dymoremsa.
 Kortet ser inte mycket ut för världen men det tog sin lilla tid. Och kvinnan på vårdcentralen såg mycket frågande ut när hon skulle sticka mig i fingret och alla fingertoppar var turkosgröna :-)

6 kommentarer:

linaliten sa...

Jag tycker att det blev riktigt läckert! Turkost och stjärnor kan dessutom inte bli fel! :)

Marie/Mison sa...

Vilken bra tolkning av utmaningen & ett snyggt kort! Tack för att du vill vara med!

Maja Stokk / eyovine sa...

Kul tolkning av utmaningen. Läckert kort. Turkost kan aldrig bli fel ;). Tack för att du deltar i vår tävling.

Cath. sa...

Riktigt läckert kort! Härligt att du visar vad du inspirerats av också!

Primia sa...

Bara en färg och så mycket liv.
Ett ljuvligt alster du gjort.

Helene Bogren sa...

Läckert!! Härlig färg och en fantastisk tolkning av tavlan.